26.4 C
București
marți, 6 iunie 2023 - 16:17
No menu items!

Avertisment MAE pentru românii care călătoresc în Spania. Autoritățile spaniole anunță cod roșu de caniculă

spot_img

Atenționare pentru românii care se află sau vor merge în Spania. Ministerul Afacerilor avertizează că Agenția Meteorologică spaniolă a emis coduri roșu, portocaliu și galben de caniculă valabile începând de joi până pe 24 iulie.

Pentru 23 iulie este anunțat cod roșu de caniculă (cu temperaturi de 41ºC) în comunitatea Aragon, cod portocaliu de caniculă (cu temperaturi între 39 – 41ºC) pentru comunitățile Andaluzia, Castilla La Mancha, Catalonia, Murcia, Navarra, La Rioja, Comunitatea Valenciană și Insulele Baleare și cod galben de caniculă (cu temperaturi între 34 – 39ºC) în comunitatea Madrid.

Pentru 24 iulie 2021 sunt anunțate cod portocaliu de caniculă (cu temperaturi între 39 – 41ºC) în comunitățile Andaluzia, Murcia, Comunitatea Valenciană și Insulele Baleare și cod galben de caniculă (cu temperaturi între 34 – 39ºC) pentru comunitățile Castilla La Mancha și Catalonia.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea și respectarea cu strictețe a atenționărilor și recomandărilor autorităților spaniole.

De asemenea, se recomandă cetățenilor români care se află în zonele afectate ca, în caz de urgență, să contacteze autoritățile spaniole competente, apelând numărul de telefon de urgență 112.

C.Dumitrescu