20 C
București
vineri, 27 mai 2022 - 2:37
No menu items!

Averea lui Cătălin Drulă, fostul ministru USR al Transporturilor, a crescut ca Făt Frumos. De 100 ori în 8 luni

spot_img

Averea lui Cătălin Drulă, fostul ministru al Transporturilor din guvernarea PNL-USR a crescut de 100 de ori în doar cele 8 luni de mandat de demnitar, potrivit unei anchete jurnalistice publicate de PSNews.

Potrivit declarației de avere a fostului ministru de la Transporturi, conturile bancare s-au înmulțit de vreo 5 ori, suma la preluarea mandatului fiind de aproximativ 150.000 de euro, iar la finalul mandatului de ministru, de 710.000 euro.

Și investițiile au crescut spectaculos, de la 20.000 de euro la peste 2,5 milioane de dolari. 

Cătălin Drulă a declarat, pentru PSNews, că a vândut 20% din acțiunile deținute din 2016, la o companie pe care o are trecută în CV.

„Ceea ce vedeți în declarația mea de avere depusă înainte de a fi ministru este valoarea acțiunilor Zipline la prețul la care eu le-am cumpărat în 2016. Între timp ele au mai crescut și nu e vorba că nu le-am mai actualizat în declarația de avere depusă în decembrie 2020, ci este vorba că din punct de vedere contabil este o întrebare și dacă acum ar fi trebuit le actualizez sau nu pentru că ele nu sunt pe o piață publică și atunci nu este o referință ca la o acțiune la Petrom sau Facebook.”, a declarat Cătălin Drulă pentru sursa citată.

Cătălin Drulă a mai fost în centrul unui scandal în timpul mandatului de ministru. Într-un rechizitoriu al DNA au apărut interceptări făcute chiar în biroul său, la o discuție cu doi dintre liderii PNL din teritoriu, care îi cereau să îi păstreze în funcți pe șefii Asociatiei Române de Salvare a Vietilor Omenești pe Mare si Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați.

M. Nedelcu