20 C
București
vineri, 27 mai 2022 - 2:57
No menu items!

Secretarul general al ministerului Energiei, demis după eroarea din Ordonanța facturilor

spot_img

Premierul Nicolae Ciucă l-a demis din funcția de secretar general al ministerului Energiei pe Nicolae-Radu Chiurtu, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial de joi după-amiază.

Ordonanța compensării facturilor la energie și la gaze a fost adoptată, marți, în ședința de Guvern, cu o eroare. Într-una din Anexe, era stipulată greșit majorarea volumului total de consum gaze naturale de 1000 mc plus max zece la sută de la 1100 la 1200 plus o abatere 10 la sută, în total 1320 mc.

Premierul Nicolae Ciucă a fost nevoit să facă o altă ședință de Guvern, miercuri, pentru îndreptarea acestei erori.

Conform anunţului Biroului de presă al Guvernului, tema şedinţei de Guvern a fost ”îndreptare eroare materială – neconcordanţă între conţinutul corpului principal şi anexă, în conformitate cu noile plafoane la gaze naturale, din OUG pentru modificarea şi completarea OUG nr. 118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică şi gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022, precum şi pentru completarea OG nr. 27/1996 privind acordarea de facilităţi persoanelor care domiciliază sau lucrează în unele localităţi din Munţii Apuseni şi în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, proiect aprobat în cadrul şedinţei Guvernului din 25 ianuarie 2022”.

Marilena Nedelcu