9.7 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 9:22

Autoritățile române pregătesc extrădarea lui Sebastian Ghiță. Afaceristul, audiat în Serbia / UPDATE

spot_img

Sebastian Ghiță va fi audiat, marți, de autoritățile sârbe în dosarul deschis pe numele său în această țară pentru trecerea frauduloasă a frontierei și pentru că a folosit documente sub o identitate falsă.

Surse judiciare au declarat că Ghiță va fi scos, marți, din arestul poliției sârbe și va fi dus la Procuratura Generală a Serbiei pentru a răspunde întrebărilor procurorilor în acest dosar.

Ministerul Justiției a demarat procedurile pentru extrădarea lui Sebastian Ghiță. Iar Ministerul Afacerilor Interne (MAI) va face totul pentru ca acesta să fie extrădat în România, după cum a precizat, marți dimineață, pentru Antena3, ministrul afacerilor interne, Carmen Dan.

Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a precizat luni seara că fotografia lui Sebastian Ghiță a figurat pe site-ul Interpol până în momentul în care s-a primit din partea autorităților sârbe confirmarea oficială că fostul deputat a fost arestat în vederea extrădării.

Poliția Română a mai precizat că fostul deputat a fost arestat în Serbia pentru 18 zile în vederea extrădării.

”Autoritățile sârbe ne-au informat că persoana respectivă a fost arestată în Republica Sârbă, pe o perioada de 18 zile în vederea extrădării, începând cu 14.04.2017. Poliția Română a informat Ministerul Justiției pentru că aceasta este instituția abilitată a demara procedura de extrădare. Conform prevederilor legale, în acest moment Poliția Română nu mai are competență în acest caz. În momentul extrădării, dacă autoritățile sârbe vor solicita ca partea română să efectueze escorta în țară a inculpatului, polițiștii români vor efectua acest serviciu, conform competențelor”, adaugă sursa citată.

R.D.