13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024 - 2:15
No menu items!

Autocare cu români, care se întorceau în țară, oprite din drum în Franța. 137 de persoane, cu teste COVID false

spot_img

Două autocare cu 137 de români, care veneau din Spania și se îndreptau spre România, au fost oprite într-un oraș din Franța, după ce autoritățile au descoperit teste PCR negative false.

Potrivit primelor informații oferite de autorități, Poliția Națională a descoperit o rețea care falsifica teste PCR cu rezultate negative pentru românii care circulau cu o companie de transport, care făcea rute între Spania și România.

Cinci persoane au fost reținute, dintre care patru șoferi ai celor două autocare, care au fost depistate în Franța, după ce au trecut prin vama Jonquera, conform stiridiaspora.ro.

Românii din cele două autocare, care mergeau în țară, aveau certificate falsificate, care atestau faptul că au fost testați într-un laborator situat în Barcelona. În total, polițiștii au găsit 137 de falsuri, care au fost descărcate pe telefoanele șoferilor vehiculelor.

Românii au fost depistați de poliția franceză, care i-a întors din drum și i-a predat Poliției Naționale.

Pasageri autocarelor au declarat că, în pachetul călătoriei, plătit în avans, era inclus și testul PCR care valora 40 de euro. Inițial, acestora li se transmisese că vor face testul pe drum, într-o oprire în Barcelona, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat. Laboratorul a confirmat că nu a făcut aceste teste.

Cei patru șoferi au fost arestați pentru infracțiune de falsificare de documente. Liderul grupului a fost localizat la domiciliu, în Torrejón de Ardoz.