10.1 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 13:04
No menu items!

Atentatele de la Paris: Poliţia a mai arestat un suspect

spot_img

Poliţia franceză a arestat, marţi, un bărbat, în regiunea pariziană, în cadrul unei anchete cu privire la atacurile comise pe 13 noiembrie la Paris.

Potrivit unor surse citate de AFP şi ziarele pariziene, nu a fost dezvăluită identitatea acestui suspect, dar este unul dintre cei care ar fi comis atacurile din capitala Franţei.

Poliţia franceză, citată de presa internaţională, susţine că tânărul are 29 de ani şi a fost reținut marți dimineață în regiunea Parisului. El a fost plasat apoi în custodia forțelor de ordine, în cadrul anchetei cu privire la atentatele jihadiste comise în capitala Franței.

 Aproximativ 2.700 de descinderi au fost făcute până acum de poliţie, iar 360 de persoane au fost plasate în arest la domiciliu în diverse localităţi din Franţa. Poliţia a arestat de asemenea două persoane, în nordul Franţei, suspecte că i-au furnizat arme unuia dintre autorii atacurilor din ianuarie.

În Belgia, opt persoane au fost inculpate și încarcerate în cadrul anchetei privind atentatele din 13 noiembrie, iar un belgian a fost arestat în Turcia.

Ancheta franceză, încredințată unui complet de șase judecători în antiterorism, a permis indentificarea a șase din nouă atentatori din zona Stade de France, de la sala de concerte Bataclan și din cadrul comandoului care a tras asupra clienților din baruri și restaurante pariziene. Este vorba de cinci francezi și de Abdelhamid Abaaoud, dar rămân neidentificaţi doi din cei trei atacatori sinucigași care s-au aruncat în aer lângă Stade de France, veniți din Siria cu pașapoarte false odată cu valurile de migranți care au inundat Europa, precum și al unei a treia persoane care, se pare, a participat la masacrul de la terasele pariziene înainte de a se arunca în aer după o săptămână, împreună cu Abaaoud și verișoara acestuia, în asaltul poliției din 18 noiembrie la Saint-Denis.