27.5 C
București
joi, 29 iulie 2021 - 1:14

Atentat terorist la Istanbul. Cel puțin patru morți. VIDEO

spot_img

Un atac sinucigaș s-a produs, sâmbătă, în centrul Istanbulului, provocând moartea a cel puțin patru persoane și rănirea altor 20.

Din cei 20 de răniți, trei ar fi în stare gravă, a precizat guvernatorul orașului Istanbul, Vasip Sahin, citat de AFP și Reuters. Conform agenției de presă Dogan, printre răniți s-ar afla trei cetățeni israelieni.

Atentatul terorist a avut loc pe marea arteră comercială și pietonală Istiklal, frecventată zilnic de zeci de persoane. Zona atacului a fost izolată complet de poliție și este survolată de mai multe elicoptere, în timp ce la fața locului au fost deplasate echipe de geniști.

Atacul s-a produs în fața unui centru comercial de pe bulevardul Istiklal, în apropierea pieței Taksim. Potrivit AFP, atacul are loc în contextul în care pe 21 martie se sărbătorește Noul An kurd, care suscită de obicei temeri privind intensificarea violențelor.

Turcia este în alertă maximă după atentatul sinucigaș din octombrie anul trecut soldat cu moartea a 103 persoană în fața gării din Ankara, atac atribuit de autorități jihadiștilor din gruparea Stat Islamic.

Un alt atentat cu mașină capcană s-a produs, în 13 martie 2016, la Ankara, provocând moartea a 37 de persoane, acesta fiind revendicat de o grupare radicală din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan, intitulată Șoimii Eliberării Kurdistanului.

Și orașul Istanbul a mai fost vizat de un atentat sinucigaș în ianuarie, soldat cu moartea a 12 turiști, majoritatea germani, atac pentru care autoritățile i-au acuzat pe jihadiștii SI.

Emanuel Stan