8.8 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 4:10

ATENTAT PE MANCHESTER ARENA. Cel puțin 22 de morți și 59 de răniți. Un bărbat cu un rucsac în spate, atacatorul sinucigaș

spot_img

Poliţia analizează posibilitatea unui atac terorist pe Manchester Arena, din timpul unui concert, unde cel puţin 22 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 59 sunt rănite din cauza unei explozii, transmite “New York Times”. Marea majoritate a celor prezenţi la show-ul cântăreţei americane Ariana Grande erau copii şi adolescenţi. Ambasada României în Marea Britanie a făcut demersuri pe lângă autorităţi pentru a afla dacă printre victime sunt şi români.

Potrivit BBC News, Poliţia din oraşul britanic Manchester a făcut public un nou bilanţ al victimelor exploziei, acesta ajungând la 22 de morţi şi 59 de răniţi.

 
Ian Hopkins, şeful poliţiei din Manchester, a declarat că acesta este cel mai terifiant incident pe care forţele de ordine din oraşul britanic l-au avut de înfruntat până în prezent.

El a adăugat că peste 400 de ofiţeri de poliţie au fost desfăşuraţi noaptea trecută la faţa locului.

Potrivit acestuia, incidentul este tratat precum un atac terorist, poliţia considerând că actul a fost întreprins de o singură persoană.

Atacatorul ar fi decedat în urma exploziei. El ar fi purtat asupra sa un dispozitiv explozibil pe care l-a detonat.

Poliţia investighează dacă acesta a acţionat de unul singur.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe (MAE) au precizat, într-un comunicat de presă, că Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii are în atenţie incidentul produs, luni seară, pe Manchester Arena. Misiunea diplomatică română face demersuri în vederea obţinerii datelor cu privire la naţionalitatea victimelor, au mai arătat oficialii MAE.

În momentul exploziei, pe stadion se aflau 21.000 de oameni, cei mai mulţi fiind copii şi adolescenţi.

Premierul Theresa May a susţinut într-o declaraţie că autorităţile lucrează pentru a stabili cu exactitate toate detaliile incidentului care este tratat de poliţie ca un „atentat terorist îngrozitor”. „Toate gândurile noastre se îndreaptă acum spre victime şi familiile acestora”, a spus Theresa May.

R.D.

foto: yahoo.com