17.2 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 14:23

Atacul cu sabia dintr-o școală din Suedia, din motive rasiste

spot_img

Poliția suedeză a anunțat că motive rasiste se află la originea atacului din urmă cu o zi, când un tânăr de 21 de ani a ucis două persoane cu o sabie, într-o școală în care majoritatea elevilor provin din comunitatea de imigranți.

Anchetatorii, care cercetează crimele comise la Trollhättan, o localitate din sud-vestul Suediei, au ajuns la această concluzie în baza elementelor găsite la domiciliul autorului, dar și urmare a comportamentului său la locul crimei.

De asemenea, spun oficialii, victimele au fost “selectate”, toate acestea permițându-le să spună că autorul a fost animat de motive rasiste când a comis crima la școala Kronan. Identificat de presa suedeză ca Anton Lundin-Pettersson, originar din Trollhättan, atacatorul a semănat teroare, joi dimineață, la școala locală.

Înainte de a fi neutralizat, bărbatul a ucis un profesor și un elev cu o sabie și a rănit un alt profesor, precum și o elevă, aceștia doi din urmă fiind spitalizați într-o stare gravă. Lovit de tirurile poliției, atacatorul a murit în urma rănilor, câteva ore mai târziu. Tânărul era îmbrăcat în negru, cu fața acoperită cu o mască ce făcea trimitere la filmul Războiul stelelor și un coif ce amintea de o cască a armatei germane din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.