16.5 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 8:46
No menu items!

ATAC LA MUNCHEN: 9 morți, 21 de răniți. Autorul atacului, un germano-iranian în vârstă de 18 ani, s-a sinucis

spot_img

Autorul atacului comis vineri seara la Munchen, care a făcut nouă morți, este un germano-iranian în vârstă de 18 ani ale cărui motivații sunt în acest stadiu „complet necunoscute”, a afirmat sâmbătă șeful poliție locale, citat de agențiile internaționale de presă.

„Autorul este un germano-iranian de 18 ani, din Munchen”, care nu era cunoscut de serviciile de poliție și trăia „de multă vreme” în capitala Bavariei, cu dublă cetățenie germană și iraniană, a declarat șeful poliției locale, Hubertus Andrae, într-o conferință de presă. „Motivațiile rămân deocamdată complet necunoscute”, a adăugat el. Șeful poliției a menționat că atacatorul a strigat ceva înainte de a trece la acțiune, însă a subliniat că până în prezent nu s-a stabilit cu exactitate despre ce este vorba.

Tânărul a deschis focul vineri seara în direcția persoanelor care ieșeau dintr-un restaurant McDonald’s, apoi a continuat atacul într-un centru comercial din vecinătate, după care a reușit să fugă. O patrulă de poliție l-a rănit cu o armă de foc, însă tânărul a continuat să fugă. Corpul său fără viață a fost găsit mai târziu, în jurul orelor 18.30 GMT, de către poliție, care a constatat că s-a sinucis.

Forțele de ordine au crezut inițial că au de-a face cu trei autori, pentru că o mașină suspectă cu doi bărbați în interior a fost văzută de martori în timp ce se îndepărta cu viteză de locul tragediei. „S-a dovedit că cei doi nu aveau absolut nicio legătură cu faptele”, a afirmat Hubertus Andrae.

Bilanțul atacului armat s-a stabilit la nouă persoane ucise de adolescent, plus autorul care s-a sinucis. Pe de altă parte, 21 de persoane au fost rănite, dintre care trei în stare foarte gravă, viața lor fiind în pericol, potrivit șefului poliției. El a adăugat că printre răniți se află copii, iar printre cei decedați sunt „persoane tinere”.

R.D.