25.7 C
București
marți, 21 mai 2024 - 19:55
No menu items!

ATACURI ARMATE în Munchen (Germania). Există mai multe victime. Trei atacatori căutați de poliție FOTO / VIDEO

spot_img
  • UPDATE

Trei persoane care sunt căutate de poliție au comis „cel puțin șase morți” și „mai mulți răniți” în centrul comercial de lângă Stadionul Olimpic din Munchen, au declarat surse din poliție pentru AFP, bilanț confirmat și de postul de televiziune BR.

Poliția transmite că, potrivit martorilor, ar exista trei atacatori cu carabine.

De asemenea, autoritățile au instituit „starea specială”. cerându-le oamenilor să rămână în locuințe.

  • UPDATE

Operatorul feroviar german Deutsche Bahn a anunțat evacuarea principalei gări din Munchen pentru o operațiune a poliției după atacul armat de la complexul comercial de lângă Stadionul Olimpic din Munchen soldat cu mai mulți morți și răniți și în care, potrivit poliției, au fost implicați trei atacatori, relatează DPA.

Circulația trenurilor a fost complet oprită„, a informat Deutsche Bahn. Trenurile din toate direcțiile spre capitala Bavariei au fost oprite înainte de a putea intra în oraș.

Operatorul public de transport MVG a anunțat că tot transportul subteran, dar și cel cu tramvaie și autobuze a fost suspendat, la ordinul poliției.

De asemenea, poliția din Munchen susține că suspectează că atacul de la centrul comercial din Munchen a fost unul terorist.

  • UPDATE

Poliția din Munchen a anunțat pe contul său de Facebook că martorii oculari au semnalat trei persoane înarmate care ar fi fost implicate în atacul de la centrul comercial de lângă Stadionul Olimpic, relatează Reuters.

Potrivit unor martori oculari, pe lângă centrul comercial Olympia, s-ar fi tras focuri de armă pe străzile Hanauer și Ries.

Poliția cere populației să rămână în case sau să caute adăpost în clădirile din apropiere.

O sursă din poliție citată de AFP invocă un bilanț de „probabil șase morți” și mai mulți răniți.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne al landului Bavaria a infirmat că instituția pe care o reprezintă ar fi confirmat moartea a trei persoane în atacul armat.

  • UPDATE

Ministerul de Interne al landului german Bavaria confirmă moartea a trei persoane în atacul armat de vineri de la centrul comercial de lângă Stadionul Olimpic din Munchen, relatează Reuters.

Potrivit DPA citată de Agerpres, în centrul orașului Munchen s-a stârnit panică în contextul în care populația s-a adunat în piața Stachus. Potrivit unui reporter al agenției germane de la fața locului, oamenii plâng și țipă. Polițiști puternic înarmați încearcă să mențină ordinea.

Pe de altă parte, Thomas Baumann, un purtător de cuvânt al poliției din Munchen, a spus că poliția nu știe unde sunt atacatorii. „Încercăm să aducem situația sub control. Nu știm unde sunt atacatorii”, a spus el.

  • UPDATE

Atacul armat de vineri de la centrul comercial de lângă Stadionul Olimpic din Munchen, soldat cu până la 15 morți potrivit media, ar fi comis de mai multe persoane, a anunțat poliția locală, care precizează că nimeni nu a fost încă arestat, transmite Reuters.

Agenția de presă DPA, citată de Agerpres, a transmis că atacul a început la ora locală 17.52 (15.52 GMT), într-un restaurant fast-food, potrivit purtătorului de cuvânt adjunct al poliției din Munchen, Thomas Baumann. Nu este clar dacă au existat unul sau mai mulți atacatori.

O purtătoare de cuvânt a poliției locale a spus că există mai mulți morți și răniți, evitând să furnizeze un bilanț al victimelor. Ea a precizat că, în opinia poliției, este implicat mai mult de un singur atacator.

  • UPDATE

Încă două atacuri armate au avut loc, vineri seară, în Munchen, după cel din centrul comercial Olympia, în care mai multe persoane au fost ucise.

Un bărbat a deschis focul asupra trecătorilor, într-o piață din apropierea centrului comercial, în timp ce un alt atac armat ar fi avut loc la metrou.

  • UPDATE

Potrivit cotidianului „Bild”, un atacator a fugit în centrul comercial Olympia și a deschis focul asupra mai multor persoane, iar apoi s-a deplasat în direcția unei stații de metro.

Între timp, autoritatea de transport din Munchen anunță că a oprit circulația mai multor trenuri, tramvaie și autobuze după atacul armat. De asemenea, relatează Reuters citând NTV, forțele speciale au ajuns la complexul comercial în care a avut loc atacul și unde operațiunea de evacuare continuă.

Mai multe echipe de intervenție ale poliției germane ar fi în căutarea atacatorului, scrie ziarul Bild, care citează martori oculari.

  • UPDATE

Poliţia a comunicat că „mai multe persoane au fost ucise” în urma atacului armat de la centrul comercial din Munchen, recomandându-le localnicilor să evite zona.

Potrivit unor surse, autorul atentatului a fugit din centrul comercial şi este căutat într-o staţie de metrou.

  • UPDATE

Televiziunea germană NTV și cotidianul „Munchen Abendzeitung” avansează un bilanț de până la 10 morți și, respectiv, 15 persoane decedate în atacul armat de vineri, de la un centru comercial din Munchen.

Zeci de ambulanțe ar fi ajuns la fața locului.

Mai multe persoane ar fi fost rănite ori și-ar fi pierdut viața într-un atac armat, care a avut loc vineri seară, într-un centru comercial din Munchen, capitala landului Bavaria din sud-estul Germaniei.

Poliția a blocat accesul civililor în jurul Olympia Shopping Center, din Munchen, unde a avut loc atacul.

Un purtător de cuvânt al poliției, citat de Reuters, a precizat că, deocamdată, nu poate oferi informații legate de numărul victimelor sau de autorii atacului.

https://www.youtube.com/watch?v=3691IxTkO6I

R.D.

foto: AP/EPA/Agerpres/Reuters/Twitter