7.8 C
București
luni, 4 martie 2024 - 0:46
No menu items!

Astăzi s-a deschis Târgul Internaţional Gaudeamus 2015

spot_img

Târgul Internaţional Gaudeamus face parte din Programului Lectura, un proiect iniţiat de Radio România în anul 1994, având ca principal obiectiv susţinerea culturii româneşti prin evenimente expoziţionale dedicate cărţii şi educaţiei.

Sloganul ediţiei din acest an a Târgului Internaţional Gaudeamus, care va avea loc în perioada 18 – 22 noiembrie, în Pavilionul Central al Complexului Expoziţional Romexpo din Bucureşti, este „Cel mai citit târg de carte, de la cel mai ascultat radio”.

Vor fi prezenți aproximativ 300 de expozanţi și vor avea loc peste 700 de evenimente editoriale şi profesionale.

Invitatul de onoare al ediţiei din acest an este GADIF – Grupul Ambasadelor, Delegaţiilor şi Instituţiilor Francofone din România, iar preşedintele de onoare al Târgului Gaudeamus 2015 este Victor Ieronim Stoichiţă, reputat cercetător şi profesor de istoria artei, stabilit în prezent în Elveţia.

Potrivit directoarei Centrului Cultural Media Radio România, Oltea Şerban-Pârâu, Gaudeamus reprezintă un loc de întâlnire pentru un public foarte divers şi numeros şi şansa cititorilor de a avea contacte vii cu alţi oameni, cu alţi iubitori de carte.