20.5 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 5:01
No menu items!

Turcia: Poliția arestează pe aeroport suspecți de legături cu ISIS

spot_img

Poliția turcă a arestat, pe aeroportul Ataturk, din Istanbul, opt persoane suspectate de legături cu organizația jihadistă Statul Islamic, transmite Reuters, preluând o știre difuzată de agenția Anadolu.

Cei opt au declarat că au sosit marți seara de la Casablanca, Maroc, pentru o scurtă vacanță la Istanbul și că aveau rezervări la hotel, însă poliția nu a găsit dovezi în acest sens.

Autoritățile turce au reținut în 2015, în cadrul așa-numitului „război sincronizat împotriva terorismului”, mai mult de 1.000 de persoane suspectate de legături cu militanți islamiști, 300 dintre acestea fiind inculpate oficial.

La începutul lunii noiembrie, 41 de oameni au fost arestați pe aeroportul Ataturk în urma unor informații primite de la un pasager care se afla în același avion venind din Maroc. Douăzeci dintre aceștia au fost expulzați imediat.

Potrivit agenției Anadolu, care cita surse de poliție, autoritățile au găsit asupra unuia dintre cei reținuți marți seară o hârtie pe care era schițat cum se poate ajunge în Germania cu autocarul, pe mare și cu trenul.

Emanuel Stan