14.1 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 8:06
No menu items!

Arnica vindecătoare

spot_img

Arnica vindecatoare

Potbalul de munte are proprietăţi vindecătoare, tratând afecţiuni respiratorii, cicatrizând răni, stimulând regenerarea ţesuturilor, calmând dureri musculare şi articulare, reumatice, contuzii, echimoze şi lovituri, reducând durerea şi inflamaţia. Arnica este antiseptic, antibacterian, antifungic şi decongestionant.

Din arnică se fac creme, unguente şi loţiuni care vindecă vânătăi şi umflături. Datorită conţinutului de substanţe active, ajută în caz de entorse, întinderi musculare, reumatism şi înţepături de insecte. Arnica este folosită în diverse tratamente homeopate, fiind membru al familiei Arnica Montana, originară din Asia şi zonele mai calde ale Europei şi Americii de Nord.

În uz extern, arnica este indicată pentru tratarea rănilor, a arsurilor şi a diverselor traumatisme. În uz intern, se recomandă pentru tratarea infecţiilor urinare sau pentru diferitele afecţiuni ale aparatului respirator. În tratamentul infecţiilor gâtului se face gargară.

Arnica este remediu naturist, care tratează traume, fiind utilizată în tratamentul următoarelor afecţiuni: infecţii bacteriene, cancer de piele, bronşite, viroze, cistite, hipertensiune, migrene, palpitaţii, insomnii, depresii, hematoame, artrite, dureri lombare, laringite, entorse, eczeme, fibromialgie, gripă, dureri de cap, hemoroizi, migrene, acnee, varice, luxaţii şi răni.

Tinctura de arnică se utilizează sub formă de comprese, având capacitatea de a încetini coagularea sângelui, de a calma epiderma şi de a îmbunătăţi circulaţia sângelui.

Roxana Mera

Articolul precedent
Articolul următor