8.3 C
București
joi, 18 aprilie 2024 - 7:13
No menu items!

Aniversare Jennifer Garner

spot_img

Aniversare Jennifer Garner

Actrița americană Jennifer Anne Garner s-a născut în Texas, ca fiică a unei profesoare de engleză și a unui chimist. A absolvit Liceul George Washington din Charleston, unde cânta la saxofon, a studiat nouă ani de balet şi s-a înscris la Universitatea Denison pentru a studia ingineria chimică.

Realizând că îi place mai mult actoria, și-a schimbat obiectul de studiu, a absolvit Universitatea Denison și și-a continuat studiile de actorie la Universitatea Yale, după care s-a mutat la New York, pentru a-și încerca șansa în teatru.

A jucat ca dublurǎ într-un film, apoi a fost aleasǎ sǎ joace primul rol din televiziune în filmul Zoya, bazat pe romanul lui Danielle Steele. Au urmat seriale şi alte filme, după care s-a mutat în Los Angeles, unde a lucrat la un restaurant înainte de a juca rolul „Hannah Bibb” în serialul „Felicity”.

După multe roluri în filme celebre, s-a prezentat la audiții și a fost aleasǎ sǎ joace rolul „Sydney Bristow” în serialul „Alias”, care a devenit un adevǎrat succes şi Jennifer a câștigat Premiul „Cea mai Bunǎ Actrițǎ într-un Serial” la Globul de Aur 2002. Pe durata serialului, actrița a primit patru nominalizǎri consecutive la Globul de Aur şi patru nominalizări consecutive la premiile Emmy. Garner a primit un premiu din partea Breslei Actorilor în 2005, apoi a regizat „In dreams”, primind credit de producǎtor-regizor.

În prezent, artista este căsătorită cu Ben Affleck şi au împreună două fetiţe.

Roxana Mera