15.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 2:28
No menu items!

Arhiepiscopul Ioan Robu îi dă o lecție usturătoare Patriarhului Daniel

spot_img

La scurt timp de la reacția plină de indignare a Patriarhiei Române privind absența preoților ortodocși sau a Patriarhului Daniel de la locul tragediei din Colectiv, Arhiepiscopul Romano-Catolic Ioan Robu a ținut să le dea acestora o lecție.

Ioan Robu a venit, luni după-amiază, la clubul Colectiv, și a aprins o lumânare, îngenunchiind și rostind o rugăciune.

Ioan Robu a explicat că nu Dumnezeu este de vină pentru ce s-a întâmplat, ci oamenii, și trebuie să ne fie rușine, nouă tuturor, inclusiv Guvernului, instituțiilor statului, bisericilor.

Robu_Colectiv

Ar trebui să ne fie rușine, și Guvernului, și instituțiilor statului, și bisericilor, nouă tuturor, și trebuie să le cerem iertare celor morți că nu am fost în stare să facem ce trebuia (…) Cred că nu am lucrat indeajuns noi, bisericile, ca să schimbăm ceva în modul nostru de a gândi, de a raționa. Nu am făcut mare lucru să schimbăm ceva nu am protestat când am întâlnit și minciuna, incompetența, corupția, care, iată, pot fi criminale. Nimic nu se întâmplă din voința lui Dumnezeu. Ce s-a întâmplat, s-a întâmplat din vinovăția oamenilor

Ioan Robu

Cu puțin timp înainte, purtătorul de cuvânt al BOR, Constantin Stoica, a explicat că nici părintele Daniel, și niciun alt preot nu a fost prezent la Colectiv pentru o rugăciune pentru că nu au fost invitați.

Olimpia Diaconiuc