15 C
București
marți, 28 mai 2024 - 7:25
No menu items!

Din tainele Patriarhiei: Au fost preoți la Colectiv, dar „cu discreție”

spot_img

Absența din spațiul public a Patriarhului Daniel și a oricărei fețe bisericești, în semn de solidaritate și apropiere față de victimele tragediei de la Colectiv a fost sancționată dur de mass-media și opinia publică.

În urma lansării acestui val de acuzații, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, părintele Constantin Stoica, a explicat într-un mod halucinant situația jenantă în care se află preoțimea, în frunte cu Patriarhul Daniel. El a explicat, la Europa FM, că au fost preoți prezenți la locul tragediei, dar „cu discreție”, adică îmbrăcați în haine laice.

Cele 30 de familii care și-au pierdut un membru, vor primi un ajutor financiar din partea Patriarhiei Române și Arhiepiscopiei Bucureștilor. Fiecare parohie din București, dar și cele din țară, unde vor ajunge cei decedați în urma incendiului, vor primi asistență spirituală, socială (…) Au fost acolo preoții de la Mănăstirea Radu Vodă, care se află cel mai aproape de locul tragediei, dar acest lucru se face cu discreția necesară (…) Părintele Patriarh Daniel s-a rugat, în primul rând la Sfânta Liturghie, pentru că acolo contează rugăciunea pentru victimele acestei tragedii

Constantin Stoica
purtător de cuvânt al BOR

Ulterior, părintele Stoica a explicat, la B1 TV, condițiile prezenței preoților. „Preotul nu putea veni neinvitat. Cei care doreau, puteau să meargă la biserică și să ceară unui preot să se deplaseze pentru a ține o mică slujbă. Preoți au trecut în acea noapte pe acolo, dar nu se face rugăciune în context de haos și de situație emoționantă”, a spus Stoica.

Olimpia Diaconiuc