9 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 3:49

Argeș: 12 copii cu toxiinfecţie, internaţi în spital

spot_img

Nu mai puțin de 12 copii de la Școala nr. 16 din Pitești (județul Argeș) au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară. Copiii au 7 ani, iar medicii au confirmat pentru o parte dintre aceştia prezenţa adenovirusului. Conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) a mers la Spitalul de Pediatrie din Piteşti şi a demarat deja o anchetă.  

Dintre cei 12 copii, 11 au fost internaţi în sâmbătă seară la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, fiind diagnosticaţi cu toxiinfecţie alimentară, iar altul la Secția de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean.

În cazul unora dintre ei s-a confirmat prezenţa adenovirusului, potrivit medicilor. Toţi copiii învaţă la Școala nr. 16.

Copiii au mâncat la comun, joi, într-un after school care aparţine acestei şcoli, iar apoi s-au simţit rău, a declarat pentru Digi24 prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare.

Echipe comune de la DSP şi Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor vor preleva probe din alimente, fiind declanşată ancheta epidemiologică, a adăugat Cristian Soare.

R.D.