1.6 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 10:46
No menu items!

PNL are sondajele la primăriile de sector. Ștefan Florescu, „locomotiva” oricărui partid pentru Primăria Capitalei

spot_img

PNL va analiza, săptămâna viitoare, rezultatele sondajelor interne care au avut ca obiectiv stabilirea candidaților pentru primăriile de sector din Capitală. De altfel, conducerea PNL anunțase că, în 7 martie, se vor decide competitorii,

Dacă în sectoarele în care candidează actualii primari ar câștiga detașat, respectiv 2 și 3, există o primărie unde pretendentul ar obține cele mai multe voturi din oice poziție ar candida. La sectorul 1, Diana Tuşa îl devansează cu cinci procente pe colegul ei, Alexandru Nazare. La Sectorul 2, deputatul Cristian Popescu ar obține 3% în plus față de contracandidatul intern Adrian Neacșu. În Sectorul 3, orice candidat al PNL ar obține sub 20% în lupta cu actualul primar, Robert Negoiţă. Sectorul 4 rămâne cel mai disputat între cei trei candidați ai PNL, iar în sectorul 5, competitorul liberal ar fi mai slab decât fostul social-democrat Marian Vanghelie.

Sectorul 6 rămâne al doilea cel mai mare și mai important al Capitalei, atât ca dimensiune cât și ca electorat. Este importantă această caracteristică, pentru că pretendentul la funcția de primar va constitui o adevărată locomotivă pentru candidatul partidului la Primrăia Capitalei. Astfel, sondajele, atât al PSD, cât și al PNL, îl dau ca favorit pe Ştefan Florescu, președintele Fundației „Din Suflet, pentru Suflet”. Potrivit cercetării comandate de PNL, acesta ar obține 29% din voturi, în timp ce deputatul Răzvan Mironescu este cotat la doar 20%. În acelaşi timp, candidatul PSD, Gabriel Mutu, are 21% dintre opțiuni.

Oricum ar fi, în sectorul 6 este singura excepție – Ștefan Florescu ar obține, ca independent, cel puțin 30% din voturi, astfel că orice partid și l-ar dori drept candidat. Scorul său, ca independent, ar fi o adevărată locomotivă pentru voturile date primarului general al Capitalei, iar partidele iau serios în calcul această perspectivă, firească de altfel. Ștefan Florescu a devenit, astfel, cel mai dorit candidat al partidelor, pentru că, el singur, poate obține în sector cifre peste scoru general al oricărui partid îl susține.

Valeriu Motoc