10.5 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 16:49
No menu items!

Aniversare Hugh Hefner

spot_img

Aniversare Hugh Hefner

Hugh Marston Hefner este un publicist american, fondator și director de creație al industriei Playboy. Născut în Chicago, Illinois, a urmat Școala Elementară Sayre, liceul Steinmetz, s-a înrolat în armata americana şi a absolvit Universitatea din Illinois la Urbana-Champaign.

A demisionat din funcţia de copywriter la revista Esquire şi a lansat revista Playboy. Prima ediție, publicată în decembrie 1953, avea în centrul atenției pe controversata Marilyn Monroe, cu fotografiile sale din 1949. Hefner nu a întâlnit-o niciodată pe Monroe, dar este proprietarul criptei acesteia.

Hefner s-a reinventat ca fiind un bon vivant sofisticat cu un stil de viață pe care l-a promovat în revista sa, precum și în cele două show-uri de televiziune pe care le găzduia, Playboy’s Penthouse și Playboy After Dark, recunoscand că s-a încurcat cu aproape toate playmate-urile de la acea vreme.

Emisiunea de televiziune filmată la Conacul Playboy şi premiul „Primul Amendament” sunt unice în lume şi i-au crescut notorietatea excentricului Hugh. Hefner a donat o sută de mii de dolari şcolii de artă cinematografică a Universităţii California, pentru a crea cursul “Cenzura la Cinema” şi două milioane de dolari pentru a face un post de televiziune în scopul studierii filmului american.

Hefner a contribuit la activități caritabile din afara politicii și a publicațiilor, organizând petreceri de strângeri de fonduri pentru salvarea animalelor și o organizație legată de studierea autismului.

Roxana Mera