3.5 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 1:09
No menu items!

Cine a fost Selena?

spot_img

Cine a fost Selena?

Selena Quintanilla Perez, supranumită «Regina muzicii tejano», a fost cântăreaţă, muziciană, compozitoare şi textieră de origine mexicano-americană.

A început să cânte la vârsta de şase ani, iar, când avea nouă ani, tatăl ei a fondat trupa Selena y Los Dinos, ea fiind solista. Tânăra interpretă a înregistrat primul său album la vârsta de doisprezece ani şi a fost desemnată „Cântăreața anului” la premiile muzicale Tejano, după care a semnat un contract de management cu renumita casă de înregistrări EMI. Statutul său de celebritate a crescut la începutul anilor nouăzeci, în special în țările vorbitoare de limba spaniolă.

Selena a devenit celebră în America de Nord după moartea sa, care s-a petrecut în împrejurări atipice – a fost asasinată la vârsta de douăzeci și trei de ani de Yolanda Saldivar, președinta fan-clubului său. George W. Bush, guvernatorul statutului Texas, a declarat data nașterii interpretei „Ziua Selenei” în Texas, iar compania americană Warner Bross a produs un film biografic în onoarea Selenei. La comemorarea sa, s-a inaugurat un muzeu ridicat in memoriam și s-a turnat o statuie de bronz în mărime naturală, monument care o întruchipează perfect şi poartă numele „Mirador de la Fluor”, fiind expus în Corpus Christi, Texas.

Selena a fost o elevă conştiincioasă, dar a renunţat la studii în clasa a noua, deoarece călătorea foarte mult. A primit diploma pentru absolvirea liceului de la Şcoala Aamericană prin Corespondență din Chicago, Illinois, apoi a fost acceptată la Facultatea de Stat din Louisiana.

Şi-a lansat al doilea album, “Alpha”, după care a lansat un alt album de succes, “Entre a Mi Mundo” şi a obținut Discul de Aur. A câștigat un premiu Grammy la categoria „Cel mai bun spectacol Mexicano-American” şi a lansat următorul album, “Amor Prihibido”, care a fost nominalizat pentru un alt premiu Grammy, secțiunea Albumul Mexicano-American al anului.

Artista a început să facă design și a fabricat o linie de haine, deschizându-şi două boutiq-uri, echipate şi cu saloane de înfrumusețare, care i-au adus un venit de peste cinci milioane de dolari.  A fost purtătoare de cuvânt a companiei Coca-Cola, a făcut dueturi cu celebrităţi, a concertat pe scene faimoase şi a creat multe hituri.

Roxana Mera

Articolul precedentPapaya, fructul îngerilor
Articolul următorAniversare Hugh Hefner