17 C
București
vineri, 23 februarie 2024 - 19:09
No menu items!

ANI nu a găsit nicio neregulă în averea fostului ministru Monica Ridzi

spot_img

Agenţia Naţională de Integritate  nu a constatat nicio diferenţă între veniturile şi bunurile Monicăi Iacob Ridzi în perioada 20008-2012, potrivit raportului de evaluare remis avocaților

monica_iacob_ridzi

Avocatul lui Ridzi, Alexandru Chiciu, a declarat, duminică, înainte de a intra la Secţia exterioară Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla, pentru a o vizita pe clienta sa, că a primit un răspuns de la Agenţia Naţională de Integritate, care a finalizat verificările în ceea ce priveşte averea Monicăi Iacob Ridzi în perioada 2008 – 2012. Inspectorii au constatat că nu există niciun fel de diferenţă între câştigurile de referinţă şi bunurile dobândite de aceasta. ANI s-a autosesizat odată cu începerea anchetei DNA privind-o pe Ridzi, dar ancheta nu au avut nicio legătură cu ancheta penală şi procesul Monicăi Iacob Ridzi pentru fapte de corupţie.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată definitiv, în 16 februarie, de instanţa supremă, la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului. Fostul ministru este închis la Penitenciarul Gherla, unde stă în perioada de carantină, de 21 de zile, urmând ca după această etapă o comisie de specialitate să îi stabilească regimul de detenţie.