-3.2 C
București
miercuri, 26 ianuarie 2022 - 11:10
No menu items!

Anglia: Profesorii pensionați sunt rechemați în școli, ca urmare a lipsei de personal din cauza coronavirusului

spot_img

Copiii s-au întors din Anglia s-au întors, marți, la cursuri, iar autorităţile, care se tem de o creştere a cazurilor de covid-19 şi de lipsa de profesori, au îndemnat cadre dictatice ieşite la pensie să le vină în ajutor, relatează AFP.

Elevii de la colegii şi licee au fost testați, marţi, în şcolile din Anglia, în vederea evitării răspândiri noului coronavirus, şi sunt obligaţi să poarte mască de protecţie în clasă.

În Irlanda de Nord, ei sunt îndemnaţi să se testeze acasă, în contextul în care fiecare provincie britanică decide propriile măsuri în domeniul sanitar.

”Învăţământul faţă în faţă va continua să fie norma aşteptată”, a subliniat într-un mesaj postat pe Twitter ministrul Educaţiei Nadhim Zahawi.

Intensificarea cazurilor de Covid-19 din cauza variantei omicron, contagioasă, a condus la un absenteism care cauzează disfuncţii în mai multe sectoare.
 

Marţi, în prima zi de muncă din acest an, după o zi liberă care a prelungit vacanţa şcolară, penurii de personal au afectat reţeaua căilor ferate

În serviciul de sănătate NHS, cel puţin şase centre spitaliceşti au declarat ”incidente critice”, ceea ce înseamnă că situaţia riscă să afecteze îngrijiri prioritare.

”Dacă este afectat NHS, dacă este afectat comerţul en detail, dacă întâlnirile sportive sunt afectate, este dificil de văzut de ce şcolile şi colegiile nu s-ar confrunta cu aceleaşi probleme de penurie de personal”, îşi exprimă îngrjorarea secretarul general al Asociaţiei directorulor de şcoli şi colegii Geoff Barton.