17 C
București
vineri, 23 februarie 2024 - 16:40
No menu items!

Angajații CFR Călători vor avea salarii majorate și tichete de masă în noul contract colectiv de muncă

spot_img

Compania CFR Călători mărește cu 10% salariile celor 12.000 de angajați și aprobă acordarea unor tichete de masă în valoare de 20 lei. Noile prevederi sunt propuse de conducerea CFR Călători în noul contract colectiv de muncă, ce va intra în vigoare imediat după ce va fi înregistrat.

Conform Companiei, propunerile sindicatelor din timpul negocierilor pentru noul contract colectiv de muncă au fost aprobate.

„Administrația CFR Călători a inițiat negocierile pentru semnarea noului Contract Colectiv de Muncă (CCM), acestea fiind declanșate la data de 11 aprilie 2022. Principalele propuneri ale Administrației CFR Călători sunt:

  • majorarea cu 10% a salariilor de bază brute pentru toți salariații societății, cu aplicabilitate de la data înregistrării CCM la Inspectoratul Teritorial de Muncă;
  • acordarea tichetelor de masă în valoare de 20 de lei. A fost prezentată și intenția Administrației CFR Călători pentru introducerea unor funcții noi care să permită continuarea procesului de selecție și angajare a personalului de exploatare”.

CFR Călători mai anunță că își propune ca în perioada următoare să fie demarate măsuri care să asigure un serviciu de transport feroviar de călători superior din punct de vedere calitativ și în același timp o reacție rapidă de adaptare la modificările pieței.

E. Stan