32.4 C
București
duminică, 24 septembrie 2023 - 18:06
No menu items!

Pe cine și-a numit Iohannis la Curtea Constituțională

spot_img

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru numirea în funcţia de judecător la Curtea Constituţională a Mihaelei Ciochină, pentru un mandat de 9 ani. Anunțul a fost făcut de Administraţia Prezidenţială.

Mandatul Mihaelei Ciochină, până acum consilier prezidențial – Departamentul Constituțional Legislativ, începe pe 11 iunie. Ea îl va înlocui pe Daniel Morar, numit judecător la CCR de Traian Băsescu, în 2013. 

Potrivit site-ului Administrației Prezidențiale, Mihaela Ciochină este absolventă a Facultății de Drept, Universitatea din București, cu specializare în relații internaționale (1992). Din anul 1992 și până la momentul numirii în cadrul Administrației Prezidențiale, a lucrat în cadrul Senatului României, exercitând diferite funcții, de la cele de execuție până la funcția de director general al Direcției generale legislative.

Săptămâna trecută, Camera Deputaților și Senatul, i-au desemnat judecători la CCR pe Bogdan Licu (propus de PSD) și Iulia Scântei (propunerea PNL). Cei doi au fost, însă, contestați de USR și nu-și pot prelua mandatele până când Curtea Constituțională nu decide că aceștia au îndeplinit condițiile din legea fundamentală pentru a deveni judecători CCR.

Raluca Dan