5.5 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 10:37

Andronic: Kovesi a primit 7.000 de euro de la Ghiță, prin Coldea, pentru a-și lua o mașină

spot_img

Laura Codruța Kovesi ar fi primit, în 2012, de la Sebastian Ghiță, prin intermediul lui Florian Coldea, 7.000 de euro pentru a-și completa suma de bani necesară cumpărării unei mașini, susține jurnalistul Dan Andronic.

Potrivit unei relatări făcute de Sebastian Ghiță lui Dan Andronic, Kovesi nu avea suficienți bani și îi mai trebuiau 7.000 de euro, pentru a-și cumpăra o mșină „modestă”, pe când se afla la Bruxelles.

„În această situație, generalul SRI Florian Coldea a apelat la Sebastian Ghiță ca să facă rost de restul de bani pentru prietena lui, Kovesi. Iar Sebastian Ghiță s-a executat. I-a dat 7.000 de euro cash lui Florian Coldea ca să-i dea Laurei Codruța Kovesi pentru a-și completa restul sumei necesare achiziționării mașinii”, scrie Dan Andronic.

De altfel, în declarația de avere din 29.05.2012 Kovesi nu și-a trecut alte venituri în afara de salariu și avea un credit ipotecar de 75.000 de euro luat pentru achiziționarea unui apartament de două camere. În următoarea declarație, ea menționează un autoturism Skoda Octavia.

Andrei Tudor