9 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 10:53
No menu items!

Andrei Muraru este noul Ambasador al României în SUA. George Maior va reprezenta România în Iordania

spot_img

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretele pentru eliberarea din funcția de consilier prezidențial a lui Andrei Muraru și pentru acreditarea acestuia ca ambasador al României în Statele Unite ale Americii, anunță Administrația Prezidențială printr-un comunicat de presă

Andrei Muraru are 38 de ani, este absolvent al Facultății de Istorie, licențiat al programului de master „Românii și Europa” și doctor în Istorie al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

A lucrat în cadrul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, ocupând diferite poziții, de la expert-cercetător la președinte executiv. În perioada 2006-2009, a fost consilier la Cancelaria Primului-ministru şi consilier al directorului general al Arhivelor Naţionale ale României.

În 2014 a fost membru al Consiliului de Administrație al Societății Române de Televiziune, părăsind funcția pentru a deveni consilier personal al președintelui Partidului Național Liberal, Klaus Iohannis în perioada iulie-decembrie 2014.

Andrei Muraru îl înlocuiește pe George Maior care va fi ambasador al României la Aman, în Iordania.