1.5 C
București
luni, 6 februarie 2023 - 14:23
No menu items!

Director din Ministerul Transporturilor, reținut. Acuzat de luare de mită, în cazul navelor supraevaluate de la ARSVOM

spot_img

Directorul Direcţiei Economice din cadrul Ministerului Transporturilor a fost reţinut pentru luare de mită, în cazul navelor supraevaluate de la Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM).

Procurorii DNA Constanța au anunțat că au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de miercuri, a lui Petre Neacșa, director al Direcției Economice din cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

Potrivit ordonanței procurorilor, Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) a cumpărat, cu fraudarea legislației primare în materie și la prețuri supraevaluate, patru nave (trei de salvare și una de depoluare) în valoare de aproximativ 85.000.000 lei (fără TVA). Neacșa a primit de la unul dintre oamenii de afaceri, beneficiari ai contractelor de achiziție publică, suma de 460.000 de lei, în perioada septembrie 2020 – mai 2021. El ar fi primit banii respectivi pentru a asigura, prin intermediul Direcției pe care o conducea, fondurile necesare cumpărării ambarcațiunilor respective.

Neacșa va fi prezentat, joi, Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

                                                                                                                   Adina Silav