27.2 C
București
vineri, 9 iunie 2023 - 17:52
No menu items!

Andrei Boncea, fost director general al Media Pro Pictures, suspect în dosarul de evaziune al trustului

spot_img

Andrei Boncea, fost director general în trustul lui Adrian Sârbu, și soțul vedetei Loredana Groza a fost adus la audieri în dosarul de evaziune și spălare de bani Media Pro

andrei-boncea

27 de noi suspecți în acest dosar al evaziunii fiscale și spălării de bani din trustul Media Pro vor fi audiați azi de procurorii de la Parchetul TMB.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au făcut, joi, 41 de percheziţi în Bucureşti, Dâmboviţa, Ilfov, Argeş şi Brăila, la sediile unor firme şi la locuinţele mai multor persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani, în care prejudiciul a fost estimat la şase milioane de lei.

Percheziţiile au loc într-un dosar în care, în decembrie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a început urmărirea penală faţă de 32 de persoane, suspectate de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. Printre aceștia, fostul director general Andrei Boncea, dar și Mihai Toderiuc și Adriana Stănculescu sunt printre cei găsiți de procurori ca fiind responsabili de rețeaua de firme fantomă, care ar fi adus statului un prejudiciu de 15 milioane de lei.

Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că suspecţii au iniţiat, derulat şi participat la circuite evazioniste şi de spălare a banilor, prin intermediul cărora, folosindu-se de documente false şi înregistrări contabile fictive, s-au sustras de la plata obligaţiilor fiscale transferând sume importante în contul unor societăţi comerciale cu comportament de tip fantomă, de unde banii erau retraşi în totalitate în numerar. Prejudiciul produs bugetului de stat se ridică la suma de aproximativ 6 milioane de lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit. Suma totală spălată prin circuitul evazionist se ridică la aproximativ 15 milioane de lei.

comunicat Parchetul Tribunalului Bucureşti

În această cauză au fost emise 27 de mandate de aducere, persoanele vizate urmând să fie audiate.