-4.1 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 1:41
No menu items!

Ancheta pe piața service-urilor auto. Suspiciuni de înțelegeri pentru stabilirea prețurilor

spot_img
Consiliul Concurenței a demarat o anchetă pe piața firmelor care asigură servicii de întreținere și reparare a autovehiculelor. Autoritatea verifică posibile înțelegeri între aceste firme privind stabilirea prețurilor pe piață.
De asemenea, ancheta are în vedere și unele plângeri conform cărora service-urile auto au majorat nejustificat de mult prețurile la repaarții, în ultimele luni.
Și ANPC a derulat verificare la 370 de service-uri auto, luna trecută, fiind descoperite nereguli la mai bine de o treime dintre acestea.
Comisarii ANPC au constatat, printre altele, practici incorecte precum constrângea consumatorilor să accepte condițiile contractuale, respectiv a renunțării la exercitarea dreptului de proprietate asupra autovehiculului și anume, a nu putea ridica autovehiculul reparat în cazul neachitării integrale a facturilor de reparație aferente acestuia, indiferent dacă aceste facturi sunt achitate de către consumator sau de către o firmă de asigurări care a acceptat devizul de reparație.