26.9 C
București
miercuri, 4 august 2021 - 13:17

Anchetă în Franța, după ce 700 de militari ai portavionului Charles de Gaulle au fost infectați cu SARS-CoV-2

spot_img

O anchetă militară a fost deschisă, în Franța, pentru a afla cum a post posibil ca o treime dintre marinarii de pe Charles de Gaulle să fie infectați cu SARS-CoV-2, scrie The Guardian

O treime dintre marinarii care servesc portavionul francez Charles de Gaulle (668, din aproape 2.000) sunt infectați cu noul coronavirus. Aproape toți sunt pe transportor, spune marina. O fregată de escortare și piloți sunt de asemenea în carantină.

Transportorul s-a întors în portul francez din Toulon, de la exerciții în Atlantic. Douăzeci de marinari sunt în spital, unul în terapie intensivă. Totalul infecției pare să crească, deoarece 30% din rezultatele testelor nu sunt încă gata. 

Marina investighează cât de mulți marinari au fost infectați. Săptămâna trecută, portavionul a revenit în Franța cu 10 zile mai devreme, de la operațiuni în Atlantic, după ce unii marinari au prezentat simptome de COVID-19.

La începutul acestei luni, aproape 600 de cazuri de coronavirus au fost confirmate la bordul USS Theodore Roosevelt, unul dintre cele două transportare americane din vestul Pacificului.

Ulterior, un marinar a murit de Covid-19 în Guam, după ce nava – care are un echipaj total de 4.800 – a andocat. 

Căpitanul navei, Brett Crozier, a fost concediat după ce o scrisoare în care cerea ajutor pentru focar a fost publicată de presa americană.