6.5 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 4:07

Anchetă după moartea bărbatului imobilizat cu spray lacrimogen

spot_img

Moartea bărbatului din Vatra Dornei căruia i s-a pulveruzat spray lacrimogen în față de la mica distanță este anchetată de Parchetul Militar Iași.

Bărbatul a fost declarat mort sâmbătă dimineața la ora 11.00, după o noapte de comă profundă.

Este vorba despre un bărbat de 50 de ani din Vatra Dornei, care se afla, vineri, la un spectacol de muzică populară, în Parcul Municipal Vatra Dornei. A fost acuzat de tatăl unei minore că i-a atins indecent copilul, motiv pentru care a fost chemată o echipă de jandarmi.

Aceștia au încercat minute bune să îl imobilizeze și, pentru că nu au reușit, o femeie jandarm care îi însoțea i-a pulverizat direct în față, de la mică distanță, spay paralizant. Bărbatul și-a pierdut imediat cunoștința și a fost transportat la Spitalul din Vatra Dornei. Pentru că starea lui era deosebit de gravă, a fost transferat la Spitalul din Suceava.

Medicii de la Spitalul Județea de Urgență Suceava au intervenit chirirgical  după ce au constatat că bărbatul suferise un infarct enteromezenteric masiv. După o noapte de comă profundă și în ciuda intervenției chirurgicale, bărbatul de 50 de ani a murit.

Jandarmeria Suceava a explicat printru-un comunicat de presă că jandarmii “ fost nevoiți să folosească materialele de intervenție din dotare, întrucât bărbatul devenise agresiv.”

“Bărbatul, în vârstă de aproximativ 50 de ani, din municipiul Vatra Dornei, a devenit recalcitrant și agresiv, jandarmii fiind nevoiți să folosească materialele de intervenție din dotare. La scurt timp bărbatul și-a pierdut cunoștința, iar jandarmii au solicitat imediat echipajul medical pentru acordarea primului ajutor. Bărbatul a fost stabilizat și transportat la spitalul din localitate”, se arată într-un comunicat transmis sâmbătă de Jandarmeria Suceava.

În acest caz, Inspectoratul de Poliție Suceava a deschis o anchetă, verificări fiind efectuate și de conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava. Dosarul este instrumentat de un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi”, a declarat, pentru Mediafax, insp. Corina Dumitraş, purtător de cuvânt al IPJ Suceava.

Vezi intervenția jandarmilor aici:

https://video.monitorulsv.ro/play/8E585EE273EC74D41316?fbclid=IwAR2LFMOor5s595oaOxM9R3B5UvUrpXlKFtKCztGyCmeciQnmK7NyJVxGOEs

SURSA: MONITORUL TV