10.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024 - 21:34
No menu items!

ANAF-ul a terminat cu profesorii și coafezele. Se pune pe stomatologi

spot_img

Medicii stomatologi vor primi scrisori de informare din partea ANAF pentru a declara toate veniturile, a anunțat președintele ANAF, Lucian Heiuș. El susține că pacienții trebuie să solicite bonurile de la cabinetele de stomatologie, unde „gradul de conformare fiscal este redus”.

Conform Mediafax, șeful ANAF susține că verificările și controalele vor veni abia după perioada de informare pe care o vor face inspectorii, în mai multe domenii în care s-a constatat că banii nu sunt fiscalizați. 

„Nu ascund că identificăm și suntem în faza finală de analiză pentru a identifica și alte domenii unde activează persoane fizice și care au un grad mare de neconformare. Discutam cu directorii mei o informare că există un grad mare de neconformare la stomatologi, unde gradul de conformare fiscal este redus. Vom încercam să facem niște ghiduri, să includem și acest domeniu de activitate în acest mecanismul de prevenție și de informare și, inevitabil, se ajunge și la controale mai devreme sau mai târziu”, a spus Lucian Heiuș.

De asemenea, președintele ANAF spune că tot la capitolul de neconformare a declarării veniturilor se încadrează și cei care închiriază locuințe „cu ziua” prin intermediul platformelor online.

De la preluarea mandatului în fruntea ANAF, Lucian Heiuș s-a făcut remarcat cu primele acțiuni de control anunțate, la unele categorii de persoane care nu își declară veniturile, cum ar fi persoanele care lucrează în saloanele de coafură sau profesorii care dau meditații.

E. Stan