American mort, după ce a folosit medicamentul prezentat de Trump drept tratament pentru COVID-19

Un bărbat din Phoenix a murit, iar soţia sa se află în stare critică după ce și-au tratat răceala cu fosfat de clorochină, un aditiv folosit și pentru curăţarea rezervoarelor de peşte, dar care face parte din compoziția unui medicament anti-malarie, scrie Time.

Cei doi americani, cu vârste de aproximativ 60 de ani, au început să se simtă rău la jumătate de oră de la ingerarea aditivului. Bărbatul nu a putut fi resuscitat, dar femeia a reuşit să elimine o mare parte din substanţa chimică. 
 
Autoritățile americane nu au stabilit încă dacă cei doi au luat fosfatul de clorochină din cauza COVID-19, boala cauzată de coronavirus, dar acum organizaţia Banner Health (sistem de sănătate non-profit din SUA)  avertizează toată lumea să evite automedicaţia.
 
La o conferinţă de presă susţinută săptămâna trecută, Trump a declarat în mod fals că Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) tocmai a aprobat utilizarea unui medicament anti-malarie numit clorochină pentru a trata pacienţii infectaţi cu coronavirus. Chiar şi după ce şeful FDA a lămurit că medicamentul mai trebuie testat pentru această utilizare, Trump a supraestimat potenţialul potenţial al medicamentului în conţinerea virusului.

NICIUN COMENTARIU