4.2 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 21:57
No menu items!

28 de ani, cea mai tânără victimă a SARS-CoV-2 din Franța. S-a tratat cu ibuprofen

spot_img

Cea mai tânără victimă a coronavirusului în Franța avea 28 de ani și a murit, duminică, la Nisa. Le Figaro scrie că este vorba despre un tânăr care a murit din cauza unei insuficiențe respiratorii generată de COVID-19.

Organismul pacientului a cedat din cauza unei insuficiențe respiratorii care a evoluat rapid, astfel că bărbatul nu a putut fi resuscitat, în ciuda intervenției rapide a paramedicilor la domiciliul său.

Operat recent de hernie de disc, tânărul lua ibuprofen pentru atenuarea durerilor, iar medicii francezi susțin că tratamentul cu acest antiinflamator ar fi agravat simptomele și ar fi dus în final la deces, mai scrie publicația.

Există „un risc foarte real de agravare a simptomelor respiratorii la pacienții cu COVID-19” în luarea de medicamente antiinflamatorii și cortizon, a declarat Thierry Piche, medic și președinte al comisiei medicale de la Spitalul Universitar din Nisa.

La jumătatea lunii martie, autoritățile medicale din Franța au emis mai multe avertismente oficiale cu privire la riscurile utilizării medicamentelor antiinflamatoare și cortizon pentru pacienții cu coronavirus.