13.5 C
București
vineri, 23 februarie 2024 - 19:56
No menu items!

Amenzi uriașe pentru greviștii de la Metrorex. Jandarmeria: s-au dat 23 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 125.000 de lei.

spot_img

Au ascultat muzică în boxe, au cântat și au dansat, în timp ce bucureștenii s-au înghesuit în autobuze și trolee. Greva angajaților de la metrou s-a terminat, dar s-a lăsat cu amenzi uriașe. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a declarat la Antena 3 că s-au dat amenzi în valoare totală de 125.000 de lei (aproape 28.000 de euro).

„Încă de la prima oră am direcţionat efectivele disponibile către staţiile de metrou, pentru a veni în sprijinul atât al cetăţenilor, cât şi în cel al protestatarilor care desfăşoară acea activitate. Prin elementele noastre de dialog, am asigurat o comunicare permanentă cu oamenii din subteran. Suntem acolo pentru prevenirea incidentelor şi le-am recomandat să respecte măsurile de protecţie sanitară, pentru că nu trebuie pierdut din vedere acest lucru foarte important, sănătatea individuală şi colectivă.

Avem o situaţie de aplicare a sancţiunilor contravenţionale până la acest moment, este vorba despre 23 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 125.000 de lei. Practic, nu trecem cu vederea încălcările legii. Amenzile sunt şi pentru participanţi, dar şi pentru organizatori.
 

Nu poate fi vorba de întreruperea acestei adunări publice, această adunare publică este momentan paşnică şi nu putem să intervenim şi să întrerupem desfăşurarea acestei activităţi”, a declarat reprezentantul Jandarmeriei