5.6 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 5:58

Amenințare cu bombă la Bruxelles. Circulația trenurilor a fost oprită / UPDATE

spot_img
  • UPDATE

Traficul feroviar a fost reluat miercuri la Gara de Nord din Bruxelles, în jurul orei locale 14.45, după ce anterior gara fusese evacuată în urma unei alerte cu bombă, care s-a dovedit a fi falsă, a anunţat societatea Infrabel, care gestionează infrastructura căilor ferate belgiene, scrie presa locală.

Cu toate acestea, anchetatorii belgieni au găsit dovezi care conduc la concluzia că atacatorul a doi poliţişti belgieni înjunghiaţi miercuri ar fi acţionat ca parte a unui atentat terorist, a anunţat Parchetul federal belgian.

Anterior, tot Parchetul anunța că nu există dovezi suficiente pentru a cataloga atacul asupra polițiștilor drept ”terorist”.

Poliţia din Bruxelles a avertizat, miercuri, în privinţa unei ameninţări cu bombă în apropierea Gării de Nord, transmite presa belgiană. Există şi o a doua ameninţare cu bombă în apropierea Palatului de Justiţie din Bruxelles.

Circulaţia trenurilor a fost suspendată. Gara de Nord a fost evacuată.

Conform presei belgiene, există, de asemenea, o altă ameninţare cu bombă în apropierea Palatului de Justiţie din Bruxelles.

R.D.