10.9 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 20:29

Tribunalul București admite intrarea în insolvență a RADET

spot_img

Tribunalul București a admis, miercuri, cererea de intrare în insolvență a Regiei Autonome de Distribuție a Energiei Termice (RADET).

Pe 21 septembrie, conducerea RADET a fost mandatată să deschidă procedura insolvenței, un proiect de hotărâre în acest sens fiind adoptat în ședința Consiliului General al Municipiului București.

Proiectul de hotărâre, care se referă la mandatarea Consiliului de Administrație al RADET București de a lua toate măsurile tehnice, juridice și economice necesare pentru asigurarea continuității activității Regiei, în vederea garantării livrării agentului termic pentru populație și pentru instituțiile racordate la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică, a fost votat în unanimitate de toți cei 29 de consilieri generali prezenți.

Ulterior, și ELCEN a depus la tribunal cerere de intrare în insolvență, termenul procesului fiind stabilit pentru 6 octombrie. 

Hotărârea a fost determinată de situația financiară a RADET și de datoriile înregistrate la furnizorii și distribuitorii de combustibil, servicii și produse.

R.D.