17.8 C
București
joi, 26 mai 2022 - 4:38
No menu items!

Ambasadorul României în SUA, discuție cu un oficial american despre scutul anti-rachetă de la Deveselu

spot_img

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru a anunțat, sâmbătă, pe Facebook, că a avut o întâlnire cu oficialul american pentru controlul armamentelor, Bonnie Jenkins.

Discuția a vizat Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite, cooperarea bilaterală în domeniul securității și apărării, dar și despre importanța strategică a scutului anti-rachetă de la Deveselu.

„Am avut o discuție excelentă cu ambasadoarea Bonnie Jenkins, subsecretar de stat pentru controlul armamentelor și securitate internațională în cadrul Departamentului de Stat al SUA.

Am discutat despre Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite, aflat anul acesta la cea de-a 25-a aniversare, despre cooperarea bilaterală în domeniul securității și apărării, inclusiv în cadrul NATO.

De asemenea, împreună cu subsecretarul de stat am evidențiat importanța proiectului strategic comun de apărare împotriva rachetelor balistice Aegis Ashore de la Deveselu, o contribuție semnificativă pentru apărarea colectivă aliată, ca parte integrantă a capabilității aliate de apărare antirachetă”, a scris pe Facebook Andrei Muraru.