-2.7 C
București
duminică, 23 ianuarie 2022 - 8:46
No menu items!

Ambasadorul din SUA, fostul director SRI George Maior și cel din Germania, Emil Hurezeanu, rechemați acasă de Klaus Iohannis

spot_img

Ambasadorul din SUA, George Maior, precum și cel din Germania, Emil Hurezeanu, și-au terminat mandatele și vor fi rechemați în țară de președintele Klaus Iohannis. Surse diplomatice au declarat pentru Sursa Zilei că Emil Hurezeanu va primi un nou post de ambasador în Austria.

George Maior a fost directorul SRI între 2006 și ianuarie 2015 și este considerat “artizanul” protocoalelor secrete dintre SRI și Justiție. 

Comisia parlamentară de control SRI l-a acuzat pe George Maior că, în calitate de director al SRI, ar fi săvârșit o serie de acte de poliție politică împotriva mai multor politicieni, printre care președintele Klaus Iohannis și actualul director al SRI Eduard Hellvig.

Pe 8 mai 2019, Teodor Meleșcanu anunța că, după ce Comisia de politică externă a Senatului a solicitat MAE să facă o analiză referitoare la domnul ambasador Maior, concluzia a fost decizia de rechemare a ambasadorului SUA, documentul fiind trimis și către Președinție. Cu toate acestea, George Maior a rămas la post până la finalul mandatului. 

În august anul trecut, George Maior a fost citat ca martor de către procurorii Secției de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ), în dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, în care Laura Codruța Kovesi are calitatea de inculpat.