18 C
București
sâmbătă, 24 septembrie 2022 - 20:20
No menu items!

Abuz de putere al primarului general Nicușor Dan. Cum vrea să anuleze toate investițiile din 5 sectoare ale Capitalei

spot_img

Primarul Nicușor Dan trece peste primarii de sector și cere suspendarea a cinci P.U.Z.-uri de sector, care vor trebui reluate, pentru a trece din nou, la aprobare, la PMB. Este vorba despre proiecte de suspendare a unor planuri urbanistice zonale, ale sectoarelor 2,3,4,5 și 6, dintre anii 2018 – 2020. Practic, primarul general „sare” peste toată lumea și anulează investițiile făcute până acum în aceste proiecte.

Surse din Primăria Generală au declarat, pentru Gandul.ro, că primarul general nu s-a consultat cu nimeni, nici măcar cu consilierii PNL și PMP din Consiliu, cu șefii acestora de la partid, sau cu primarii de sector. El a pus pe ordinea de zi de vineri, a Consiliului General al Municipiului București (CGMB), din postura de inițiator, 5 proiecte de suspendare a Planurilor Urbanistice Zonale de la Sectoarele 2, 3, 4 5 și 6 ale Capitalei.

Este vorba despre lucrări privind poduri, pasaje, lărgiri de bulevarde, sau construcții rezidențiale ori locuințe sociale. Toate aceste proiecte vor fi suspendate cel puțin doi ani de acum încolo. Asta înseamnă că investitorii vor înregistra pagube uriașe, sute de oameni vor rămâne fără locuri de muncă, iar beneficiarii, bucureștenii, vor mai aștepta până vor vedea aceste lucrări efectuate.

Proiectele depuse sunt următoarele:

  1. Proiect de hotărâre privind suspendarea Hotărârii Consiliului General al Municipiului București nr. 339/2020 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal Sector 2;
  2. Proiect de hotărâre pentru suspendarea Hotărârii Consiliului General al Municipiului București nr. 49/31.01.2019 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) Sector 3 și a Hotărârii C.G.M.B. nr. 717/2019 privind rectificarea Hotărârii C.G.M.B. nr. 49/2019;
  3. Proiect de hotărâre pentru suspendarea Hotărârii Consiliului General al Municipiului București nr. 443/2018 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal – Zona de Sud a Sectorului 4;
  4. Proiect de hotărâre pentru suspendarea Hotărârii Consiliului General al Municipiului București nr. 242/2020 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal – PUZ Coordonator Sector 5;
  5. Proiect de hotărâre pentru suspendarea Hotărârii Consiliului General al Municipiului București nr. 68/14.02.2020 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) – Modificare și Actualizare PUZ Coordonator Sector 6 și a Hotărârii C.G.M.B. nr. 336/2020 privind rectificarea Hotărârii C.G.M.B. nr. 68/2020.

Mai mult, susține sursele citate pentru Gandul.ro, primarul Capitalei a încălcat toate procedurile, deoarece proiectele trebuiau trecute mai întâi prin comisiile de urbanism.

”Nicușor Dan nu a trecut proiectele, cum era firesc, prin comisiile de urbanism. În astfel de condiții, totul este ilegal și, mai mult, o adevărată demență. Sunt zeci de mii de certificate de urbanism și autorizații de construcție emise. Oamenii au investit bani, au achitat – pentru a obține autorizațiile – taxe de milioane de euro primăriilor, iar acum se vor trezi cu toate actele suspendate. Așa ceva este nemaivăzut, iar urmarea va fi o blocare a Capitalei”, avertizează sursele GÂNDUL.RO.

Emanuel Stan