3.1 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 19:38
No menu items!

Alexandru Rafila către Dacian Cioloș: “A fost un discurs perfect”

spot_img

Alexandru Rafila, cel care a reprezentat, miercuri, PSD de la Tribuna Parlamentului, la dezbaterile pentru votul de învestire a Guvernului Cioloș, a arătat că Dacian Cioloș cere încrederea Parlamentului, în contextul în care USR a condus Ministerul Sănătății în ultimul an și acum vedem rezultatele. În opinia lui Rafila, un vot pentru Dacian Cioloș ar fi ”un experiment nefericit pentru România”.

“A fost un discurs perfect, ideal, care ne duce într-o poziție în care să credem pentru un moment că sunt lucruri care s-ar putea întâmpla în România, dar nu putem să nu ne uităm la ceea ce s-a întâmplat în trecut. Cu siguranță cu toții ne dorim încheierea crizei sanitare, încheierea crizei politice.

Haideți să vedem ce s-a întâmplat în acest an care a trecut. Criza de sănătate a afectat România cel mai mult dintre țările UE. Ministerul Sănătății a fost condus de USR. Pregătirile pentru valul 4 nu au fost realizate, pregătirile în spitale au fost minimale.

Noi ne găsim în situația în care avem peste 18.000 de cazuri pe zi, peste 500 de morți și ieri nu am auzit de la doamna Mihăilă să-și asume responabilitatea. Îmi aduc aminte ce s-a întâmplat și la începutul crizei sanitare, încercarea lui Vlad Voiculescu de a decredibiliza

Mai mult, în 2016, când domnul Cioloș era prim-ministru și Vlad Voiculescu era ministrul Sănătății s-a încercat decredibilizarea sistemului medical. Mă gândesc că domnul Dacian Cioloș, care dorește să devină șeful unui Guvern de tranziție, a creat acest discurs pentru ca parlamentarii să renunțe la responsabilitatea politică, dar nu putem continua cu acești oameni, care au dovedit că nu știu să gestioneze această situație de criză.

Cred că în această perioadă, dacă continuăm cu aceeași oameni vom supune poporul român unui experiment nefericit. Cu siguranță PSD va vota împotriva unui Guvern care să pună în pericol întreaga societate românească”, a spus Alexandru Rafila.

Raluca Dan