Alexandru Nazare (PNL): Este nevoie de o luptă adevărată contra corupției, fără abuzuri

Fostul ministru democrat-liberal al transporturilor și fost candidat la Primăria Sectorului 1, Alexandru Nazare, a declarat, joi, că este nevoie de o autentică luptă împotriva corupției, dar fără abuzurile care au existat în ultimii ani.

Alexandru Nazare a afirmat, în cadrul emisiunii „100 de minute”, de la Antena 3, că „trebuie începută lupta adevărată împotriva corupției, dar fără abuzuri”.

„Nu este normal ca oamenii să fie trimiși în pușcărie pe articole neconstituționale”, a spus Nazare, făcând trimitere și la colegul său de partid, Dan Radu Rușanu, arestat timp de șase luni și, în final, achitat definitiv. „Trebuie să se pună capăt abuzurilor”, a întărit fostul ministru.

El s-a dat exemplu pe când candida la Primăria Sectorului 1. „Am și eu experiență personală cu dosarul anunțat de DNA când eram candidat al PNL la Primăria Sectorului 1”, a spus Nazare. „Cu 10 zile înainte de scrutin, percheziții. DNA-ul face percheziții, candidatul Nazare are probleme cu listele. Patru – cinci zile mai târziu, Parchetul anunță o altă anchetă pe coruperea alegătorilor. Evident că nu s-a mai întâmplat nimic, DNA nu a mai anunțat nimic, iar Parchetul a anunțat neînceperea urmăririi penale, deși în campanie anunța începerea urmăririi penale. Astfel, șansele electorale mi s-au diminuat”, a povestit Alexnadru Nazare, care a precizat că speră să se ajungă, în România, la un consens politic.

Valeriu Motoc

NICIUN COMENTARIU