ALERTĂ METEO. Ploi torențiale și vijelii în toată țara

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o informare meteorologică de instabilitate atmosferică, valabilă pentru întreg teritoriul țării până marți dimineața.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 28 august, ora 13.00 – 29 august, ora 3.00, în zonele montane și submontane, apoi și în regiunile sudice și sud-estice, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, pe arii restrânse grindină și intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. Cantitățile de apă vor depăși local 15 – 20 de litri/metrul pătrat și, izolat, 30 – 40 l/mp.

În după-amiaza zilei de luni, 28 august, în regiunile sudice vremea se va menține călduroasă, local caniculară în sudul extrem al Olteniei și în sud-vestul Munteniei, unde vor mai fi temperaturi maxime de 35 – 36 de grade Celsius.

În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, reprezentanții ANM au anunțat că vor actualiza informarea emisă.

R.D.

 

NICIUN COMENTARIU