Focuri de armă la frontiera de vest a României. Doi migranți și un polițist au fost răniți

Un poliţist de frontieră din Moraviţa a fost rănit de maşina unui traficant de migranţi care a refuzat să oprească la semnale. Pentru oprirea traficantului de migranţi, poliţiştii au tras focuri de armă, rănind două persoane de origine afro-asiatică.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, în noaptea de duminică spre luni, la nivelul ITPF Timişoara, a avut loc o acţiune privind combaterea traficului de migranţi în zona de frontieră Moraviţa-Denta, ocazie cu care poliţiştii de frontieră au organizat un filtru pe drumul european 70, la ieşirea din localitatea Denta.

Poliţiştii au dat semnalele regulamentare pentru oprirea a două mașini despre care existau suspiciuni că transportau migranţi din zona de frontieră către municipiul Timişoara. Şoferii acestor autoturisme nu au oprit, însă, şi au trecut în viteză prin baraj, punând în pericol integritatea acestora, rănind uşor un poliţist şi avariind mai multe autoturisme ale instituţiei.

Pentru a reuşi imobilizarea autoturismelor şi a şoferilor acestora, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, iniţial prin tragerea în plan vertical a două focuri de armă, apoi au ţintit pneurile autoturismelor în cauză, reuşind să oprească una dintre maşini.

În acelaşi timp, prin ricoşeu, au fost rănite două persoane, pasageri ai autoturismelor ai căror şoferi nu au oprit la control. Cei doi răniți au fost transportați de urgenţă la spital, pentru a li se oferi îngrijiri medicale.

În urma acţiunii poliţiştilor de frontieră, au fost reţinuţi 12 cetăţeni afroasiatici şi un cetăţean sârb, şoferul uneia dintre maşini.

Persoanele în cauză au fost duse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări, totodată fiind extinse verificările şi întărit dispozitivul de supraveghere pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, au explicat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Potrivit acestora, poliţiştii de frontieră continuă cercetările faţă de cetăţeanul sârb, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, iar faţă de cetăţenii afroasiatici sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.

R.D.

NICIUN COMENTARIU