23 C
București
luni, 20 mai 2024 - 18:28
No menu items!

Alerta de securitate de pe aeroportul din Geneva, declanșată de GELOZIE

spot_img

Alerta de securitate lansată pe aeroportul Cointrin din orașul elvețian Geneva s-a dovedit falsă, potrivit procurorilor, transmite Reuters, citată de Agerpres.

“Ca urmare a unui apel telefonic anonim care anunța prezența pe aeroportul din Geneva a unei persoane cu o bombă, a avut loc o anchetă întreprinsă de procurori. Poliția din Geneva și autoritățile din Franța au identificat și interogat persoana care a efectuat apelul, ea recunoscând că a lansat o alarmă falsă”, afirmă anchetatorii într-un comunicat de presă.

O femeie care dorea să-și oprească soțul să se îmbarce la bordul unui avion pe aeroportul din Geneva a recunoscut că a transmis o amenințare falsă cu bombă, au precizat procurorii, după ore de securitate sporită care a provocat haos în trafic în zona aeroportului de la granița franco-elvețiană.

“Ieri (marți – n.r.) seară, o femeie a sunat la vama elvețiană de pe aeroportul din Geneva. Ea a afirmat că miercuri o persoană transportând o bombă se va afla în sectorul francez al aeroportului”, se mai arată în comunicatul biroului procurorului din Geneva.

Poliția a efectuat o descindere la adresa persoanei care a sunat. Polițiștii “au găsit o femeie care a recunoscut că a telefonat și care a explicat că dorea astfel să-și împiedice soțul să plece”, se mai precizează în comunicat.

R.D.

foto: tribune de geneve