15 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 16:06
No menu items!

ALEGERI LOCALE 2016. Peste 65.000 de angajați ai MAI asigură ordinea publică

spot_img

Pentru asigurarea ordinii publice în întreaga țară, din dispoziția ministrului afacerilor interne, Petre Tobă, sunt mobilizați peste 65.800 de polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră și angajați de la structuri neoperative. Pentru protecția secțiilor de vot sunt angrenați peste 23.400 de angajați MAI, iar alți 30.000 pentru menținerea siguranței publice atât în proximitatea secțiilor de votare, cât și pe raza localităților.

Intervenția la evenimente va fi asigurată de echipe operative alcătuite din  4.800 de specialiști, fiind pregătită și o rezervă de intervenție de 7.613 angajați.

La începutul acestei săptămâni, din dispoziția ministrului afacerilor interne, au fost trimiși în teritoriu pentru îndrumare și sprijin, ofițeri cu funcții de conducere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și de la nivelul aparatului central al MAI.

Pe parcursul acestei zile, efectivele Ministerului Afacerilor Interne vor gestiona evenimentele care ar putea perturba siguranța publică necesară desfășurării procesului electoral și vor verifica sesizările privind posibile incidente electorale care sunt în competențele noastre de cercetare.

Ministerul Afacerilor Interne informează că desfășurarea procesului de votare este în responsabilitatea președinților birourilor electorale ale secțiilor de vot.

Aceștia sunt obligați să ia măsurile necesare pentru ca alegerile să decurgă în bune condiții. Responsabilitatea președintelui secției de votare se întinde și în afara secției de vot, până la o distanță de 500 de metri.

Conform deciziilor BEC, angajații MAI aflați în misiuni de asigurare a ordinii publice în perimetrul secțiilor vor fi pregătiți să preia toate sesizările venite din partea președinților secțiilor de votare în legătură cu cazurile în care sunt semnalate situații de vot multiplu.

Din acest punct de vedere, efectivele MAI vor manifesta maximă atenție și fermitate, fapt pentru care recomandăm tuturor celor care intenționează să-și exercite astăzi dreptul constituțional la vot, să o facă cu respectarea legii!

Andrei Tudor