15 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 16:08
No menu items!

ALEGERI LOCALE 2016. Incidente într-o comună din Buzău și la Medgidia (Constanța)

spot_img

Incidentele electorale nu lipsesc nici la alegerile locale din acest an. Procesul de votare a fost suspendat la Verneşti, judeţul Buzău, deoarece butetinele de vot au fost tipărite greşit, iar la Medgidia, preşedintele unei secţii de votare a plecat cu ştampila de vot acasă.

Dosar penal pentru preşedintele unei secţii de votare din Medgidia după ce a plecat cu o ştampilă

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru neglijenţă în serviciu după ce preşedintele unei secţii de votare din oraşul Medgidia, judeţul Constanţa, a plecat sâmbătă seara acasă cu o ştampilă de vot, aducând-o la secţie duminică dimineaţă.

Poliţiştii din oraşul Medgidia au fost sesizaţi, duminică dimineaţă, de un membru al Biroului Electoral Judeţean cu privire la faptul că preşedintele secţiei nr.252 din oraş ar fi plecat acasă, sâmbătă seara, cu o ştampilă de vot asupra lui.

Polițiștii au dechis un dosar penal, iar preşedintele, o femeie, este cercetat pentru posibilă faptă de neglijenţă în serviciu. Femeia a adus ştampila înapoi la secţia de votare duminică dimineaţă.

Vot suspendat în 7 secţii de votare din Buzău

Procesul electoral a fost suspendat în şapte secţii de votare din Verneşti, judeţul Buzău, după ce unele buletine de vot au fost tipărite greşit, numele consilierilor fiind trecute la secţiunea pentru primari şi invers.

Biroul Electoral Judeţean (BEJ) a decis prelungirea suspendării votului în localitatea Verneşti din judeţul Buzău, până la ora 10.00, analizându-se dacă se impune ca procesul electoral să fie reluat într-o altă zi.

Iniţial, procesul electoral a fost suspendat în Verneşti, judeţul Buzău, până la ora 9.00, după ce s-a descoperit că mai multe buletine de vot au fost tipărite greşit, numele consilierilor fiind trecute la secţiunea pentru primari şi invers.

Buletinele de vot vor fi retipărite în tranşe de câte 500 astfel încât votul să se reia la ora 9.00. Localitatea Verneşti are aproximativ opt mii de locuitori.

La faţa locului a fost suplimentat numărul forţelor de ordine pentru a se evita incidentele.

R.D.