11.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 12:26
No menu items!

„Alegeri 2009”. Un fost ofițer de contrainformații face dezvăluiri incendiare despre favorizarea lui Traian Băsescu

spot_img

Un fost colonel din cadrul serviciului secret al Armatei a dezvăluit, joi, la Comisia parlamentară „Alegeri 2009”, acțiunile subversive care au fost derulate de un grup de ofițeri de informații din mai multe structuri pentru a favoriza alegerea lui Traian Băsescu.

Fostul colonel de contrainformații din cadrul Direcției Generale de Informații a Armatei, Doru Paraschiv, a povestit, joi, cum s-au desfășurat acțiunile subversive la care au participat ofițeri din DGIA, SIE sau SRI pentru a defavoriza contracandidații lui Traian Băsescu astfel încât acesta să câștige un nou mandat de președinte. În acest sens, a relatat despre împiedicarea lui Crin Antonescu de a ajunge în turul II de scrutin, prin scăderea procentelor obținute la turul întâi.

Doru Paraschiv a dezvăluit că, în perioada alegerilor prezidențiale au fost puse în acțiune mandate de interceptare pe siguranță națională fără autorizație.

Fostul colonel al DGIA a vorbit și despre colete aduse pe Baza Militară de Transport Aerian, despre care se bănuiește că ar fi conținut buletine de vot și procese-verbale de vot aduse din Diaspora și care au fost deturnate față de locul unde trebuiau să ajungă. În acest sens, Paraschiv a precizat că unele colete au ajuns unde nu trebuia, iar ofițeri ai SIE au intervenit și le-au preluat.

Fostul ofițer a vorbit și despre implicarea șefului său, generalul Marian Hăpău, comandantul DGIA, în toate acțiunile ilegale derulate în 2009. El a susținut că, ulterior, în 2010 și 2011 a încercat să depună sesizări la procurorii militari de la Parchetul General, dar aceștia i-au replicat că „nu este momentul” și că „ei nu se bagă în așa ceva”. Aflând despre aceste acțiuni ale lui Paraschiv, șeful său, Marian Hăpău, i-a spus textual „îi am pe procurori la degetul mic”. Despre Hăpău, ofițerul a spus că era un „biban” când a intrat în această elită, ca proaspăt șef al Contrainformațiilor din DGIA. 

„Informativ-operativ, Hăpău gestiona toate informațiile care puteau să apară despre acțiunile subversive, iar pe cele care puteau deranja le interceptau pentru a nu ajunge în rapoartele de serviciu, cum ar fi povestea coletelor din Diaspora”, a declarat Doru Paraschiv. 

Valeriu Motoc