-3.8 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022 - 5:34
No menu items!

Daniel Dragomir o acuză de minciuni pe judecătoarea Andreea Chiș

spot_img

Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir o acuză pe judecătoare Andreea Chiș, membru al CSM, de minciuni, avansate în timpul ședinței din 31 octombrie.

Dragomir face referire la ședința Consiliului Superior al Magistraturii în care s-a decis că a încălcat independența justiției. Potrivit înregistrării video, judecătorea Lia Savonea a ridicat problema unui viciu de procedură cu privire la raportul întocmit de procurorul Cornel Ioana, în sensul că acesta ar fi trebuit avizat și de către un magistrat judecător. „Independența justiției nu înseamnă doar procurorii în România”, scrie Daniel Dragomir pe blogul personal.

În replică, potrivit înregistrării și transcriptului, Andreea Chiș a menționat că acest raport a fost semnat de către un judecător „și nu orice judecător, este vorba de inspectorul șef”. „Observând apoi în spațiul public site-ul Luju.ro, am descoperit că Raportul nu a fost avizat de către un judecător (inspectorul șef), ci a fost semnat “/ pentru” de către domnul inspector șef adjunct Gheorghe Stan, care este procuror. Și poartă semnătura acestuia”, scrie Dragomir.

„Dacă în cel mai înalt for al justiției din România, în fața unor persoane de o probitate morală și profesională de necontestat cum sunt domnul ministru al Justiției Tudorel Toader, șefa Înaltei Curți – doamna judecător Cristina Tarcea, președinta CSM – doamna judecător Mariana Ghena, se poate minți în asemenea fel… Dacă într-o situație publică, larg mediatizată se poate minți în asemenea fel…
De ce a mințit doamna judecător Andreea Chiș? Care au fost resorturile domniei sale? Acest fapt este elocvent pentru starea justiției din România. Un procuror propune condamnarea mea și tot un procuror avizează. Ce șansă are un cetățean de rând când este prins în menghinele culoarelor justiției?

Această situație, disperarea înfierării mele proletare, arată disperarea statului paralel. Sunt în stare să mintă public, să înșele, să folosească toate uneltele împotriva mea.

De la momentul primei mele ieșiri publice am vorbit pentru curaj, dreptate și onoare. Voi continua demersurile pentru ca în această țară să învingă curajul, dreptatea și onoarea, în fața fricii, injustiției și lașității”, scrie Daniel Dragomir.

Andrei Tudor